Surinaamse pindasoep

Van Robin
2 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gram kipfiletblokjes
  • 200 gram pindakaas met stukjes noot
  • 400 gram nasi/bamigroente
  • 2 stuks tomaten
  • 1 bakje bladselderij
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 2 kippenbouillonblokjes

Bereiding:

Was en snijd de zoete aardappelen en de tomaten in gelijke blokjes.
Verhit een scheutje olie in een soeppan en roerbak de kipfilet blokjes 3 minuten rondom. Voeg de bamigroente, de zoete aardappelblokjes en de tomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillonblokjes en 1,5 liter water toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en kook nog 5 minuten.
Meng ondertussen de pindakaas met 2 eetlepels heet water en roer los.
Voeg de pindakaas aan de soep toe, roer nogmaals goed door en verwarm kort mee.
Hak de bladselderij fijn. Verdeel de pindasoep over kommen en garneer met de bladselderij.