Ovenschotel met shoarma en aardappelschijfjes
Ingrediënten:
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 400 gram shoarmavlees
- 125 gram champignons
- 1,5 paprika
- 1 courgette
- 400 ml passata (gezeefde tomaten)
- 100 gram geraspte kaas extra belegen
- zout en peper
Bereiding:
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.
Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het shoarmavlees er bij en bak dit mee.
Snijd de champignons in plakjes, de paprika en courgette in blokjes.
Breng op smaak met zout en peper en bak dit 10 minuten mee met het vlees.
Voeg de passata toe aan het shoarma-groentemengsel en verwarm dit nog even mee.
Verdeel het shoarma-groentemengsel over de ovenschaal en beleg dit met de voorgekookte aardappelschijfjes.
Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de schotel 20 minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.