Kimchi jigae (pittig!)

Kimchi jigae (pittig!)

  • Robin
  • 19 November, 2024
  • 3 minuten
  • Kookmodus
  • Ingrediënten:

    •  2 stengels bosui
    • 1 nori vel
    • 200 ml kippenbouillon
    • 200 gr schouderkarbonade
    • 1 ui
    • 240 gr kimchi
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 el gochujang
    • 1 tl rijstazijn
    • 1 tl suiker
    • ½ tl chilivlokken
    • 1 el sojasaus
    • 150 gr pandanrijst

    Bereiding:

     Hak de bosui in dunne ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie of boter) en bak het norivel aan beide kanten 30 sec. Leg de norivellen samen met de bouillon en ½ van de bosui in een diepe kookpan en breng het geheel aan de kook. Laat 15 min. koken.

    Snijd de karbonade in stukken van 2 cm en pel en hak de ui fijn. Laat de kimchi uitlekken. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de karbonade, ui en kimchi toe. Bak 10 min. en blijf voortdurend omscheppen.

    Zeef de bouillon en voeg samen met de gochujang, rijstazijn, suiker, chilivlokken en sojasaus toe aan de pan. Mix en laat 20 min. stoven op laag vuur met de deksel schuin op de pan.

    Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de kimchi jigae en garneer met de overige bosui.