Eenpansgerecht met chorizo, kip en rijst

Eenpansgerecht met chorizo, kip en rijst

  • Robin
  • 19 Oktober, 2024
  • 7 minuten
  • Kookmodus
  • Ingrediënten:

    • 200 gr snelkook rijst
    • 70 gr tomatenpuree
    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 250 gr wokgroenten
    • 1/2 chorizo
    • 300 gr kipfilet
    • 50 gr geraspte kaas
    • 450 ml kippenbouillon, met een blokje en water
    • zout en peper

    Bereiding:

    • Snipper de ui.
    • Haal het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in stukjes.
    • Snijd ook de kipfilet in stukjes en breng op smaak met zout en peper.
    • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en chorizo.
    • Voeg na 2 minuten de uitgeperste teen knoflook toe en bak 1 minuut mee.
    • Voeg de kipfiletblokjes toe en bak rondom bruin.
    • Voeg de wokgroenten toe en bak een paar minuten mee.
    • Voeg de tomatenpuree toe, meng alles door elkaar, en bak 1 minuut mee.
    • Voeg de ongekookte rijst en bouillon toe. Meng alles door elkaar en breng aan de kook. Zet de deksel op de pan en zet het vuur laag.
    • Laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
    • Als de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je de geraspte kaas toe, en laat je die nog even smelten.