Bananenbrood
Ingrediënten:
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 snufje zeezout
- 50 g suiker
- 2 eieren
- 100 g lichte olijfolie
- 3 rijpe bananen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom.
Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa.
Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag.
Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.
Gaar het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.
Laat circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.